4 Kasım 2016 Cuma

'Kısa boylu ve şişman' diye podyumda büyük beden giydirdiler

Moda dünyası giderek daha ilginç bir platform haline dönüşmeye başladı. Bir yanda boyu 1.80'e yakın ve kilosu 50'li rakamlarda olduğu halde "şişman" denilen top modeller, diğer yanda eskiden olsa kimsenin yüzüne bakmayacağı, bırakın podyuma çıkmayı ya da tanıtım yüzü olmayı firmaların kapısından içeri bile adım attırmayacağı kıvrımlı modeller... 


Bu konuda çarpıcı bir açıklama da moda devi Tommy Hillfiger'dan geldi.

Üstelik Hillfiger'ın açıklaması moda dünyasını da ayağa kaldırdı. 65 yaşındaki Tommy Hillfiger, son dönemin en gözde modeli Gigi Hadid'i "fit olmamakla", hatta fazla kilolu olmakla eleştirdi.
Ama işin ilginç yanı bu değil. Bu eleştirilere rağmen Gigi Hadid bu markanın defilesinde podyuma da çıktı. İşte çelişki de burada.


Tommy Hillfiger, yeni koleksiyonunun tanıtımı için düzenlenen defilede de görev alan Gigi Hadid hakkında kadroyu seçen danışmanının "Gerçekten tam olarak formda değil. Çünkü biliyorsunuz ne diğer modeller kadar uzun boylu ne de onlar kadar zayıf" dediğini belirtti. Fakat buna rağmen Hadid'e defilede görev verildi. Bunun nedeni olarak da genç modelin geniş bir hayran kitlesine sahip olması gösterildi.

İşte bu yüzden Gigi Hadid, geçen yıl podyuma çıktığı Tommy Hillfiger defilesinde kendisine bol gelen bir yağmurluk tanıttı. Böylece Hadid'in tasarımcıyı ve podyum kadrosunu belirleyen yöneticisini rahatsız eden vücut hatları kapatıldı.


Bugüne kadar Victoria's Secret da dahil birçok ünlü firmanın defilesine çıkan, tanıtım yüzü olan Gigi Hadid de daha önce kariyerinin ilk döneminde birçok firmanın kendisini "fazla kilolu" bulduğunu belirtmişti.


Yine Hadid'in anlattığına göre eski bir model olan annesi Yolanda Foster ona "doğru kişiyi bulma sözü" verdi ve ondan sonra kariyerinde yükselişe geçti. Hadid bugüne kadar birçok ünlü plaj giyimi ve iç çamaşırı firmasının da modelliğini üstlendi.


Gigi Hadid 1.79 cm boyunda. Kilosu ise birçok meslektaşından biraz daha fazla. Hadid 58 kilogram.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder