7 Mayıs 2017 Pazar

Fransa'da aşırı zayıf mankenlerin podyuma çıkmaları yasaklandı

Türkiye, Çağla Şıkel'in kemikleri sayılır halde podyumda yürümesini konuşurken, Fransa'da Çağla gibi aşırı zayıf mankenlerin podyumda boy göstermelerini yasakladı.

Türkiye, son günlerde aşırı zayıflıktan kemikleri sayılır hale gelen Çağla Şıkel'in, podyumda boy göstermesini konuşurken, Fransa'da bu konuyla ilgili önemli bir adım atıldı.Ülkede, 'aşırı zayıf' mankenlerin çalıştırılmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi.
YASA, BESLENME BOZUKLUKLARINI ÖNLEMEK İÇİN GETİRİLDİ
BBC Türkçe'nin haberine göre, Fransız Sağlık Bakanlığı, yasanın beslenme bozuklukları ve 'ulaşılamayacak güzellik ideallariyle' mücadele amacını taşıdığını söylüyor.

6 AY HAPİS, 75 BİN EUROYA KADAR CEZA
Doktorlar, boy, kilo ve vücut şekillerine bakarak, mankenlerin aşırı zayıf olup olmadığına karar verecek. Sağlıksız derecede zayıf manken çalıştıran işverenlere altı aya kadar hapis ve 75 bin euroya kadar para cezası verilebilecek.
Yeni yasaya göre 1 Ekim'den itibaren mankenleri olduğundan daha zayıf gösteren fotoğraflara 'rötuşlu' ibaresi konacak.
MANKENLERE ASGARİ BEDEN KİTLE ENDEKSİ ŞARTI GETİRİLMİŞTİ
2015'te Fransa meclisinin kabul ettiği yasa tasarısının ilk halinde, mankenlere asgari Beden Kitle İndeksi (BKİ) şartı getirilmiş, yasa, mankenlik ajanslarının tepkisine neden olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder