16 Nisan 2015 Perşembe

En zengin moda blogger'ları

İnternet kimileri için para kazandıran bir mecra olmuş durumda… Moda sektörünün tüm gücüyle yerini aldığı internette moda blogları da büyük ilgi görüyor. Bu ilgiyi değerlendirip paraya çeviren moda blogger’ı sayısı da oldukça fazla. Moda blogu yazarak zengin olan ya da servetine servet katan blogger’lar çoğu insanın gıptayla baktığı hayat tarzlarına sahipler… İşte paraya para demeyen, yıllık kazançları 1 milyon doları geçen moda blogger’ları…

1.Atlantic Pasific
Atlantic-Pasific adlı blog'un sahibi Bee Eadie, San Francisco'da ünlü bir firmada pazarlama müdürü olarak çalışıyor. Erkek arkadaşının teşvikiyle açtığı moda blogu aylık 2 milyon ziyaretçi alıyor. Moda sektöründe dev firmalara modellik yapan blogger 30 yaşında…


2.Sea of Shoes
2007 yılında henüz 15 yaşındayken blog yazmaya başlayan Jane Aldridge’nin en büyük özelliği ayakkabı takıntısı… Blog yazmaya başladığında tam 90 çift ayakkabısı olan blogger, bu tutkusunu blogu sayesinde işe dönüştürmeyi başarmış. Kıyafetlerini blogger’ın üzerinde göstermek isteyen tasarımcı ve firmalar 20.000 doları gözden çıkartmak zorunda…

3.Tuula Vintage
‘Avustralya’nın en iyi giyinen kadını’ olarak anılan Jessica Stein 24 yaşında. Heidi Klum’u andıran görüntüsü ve giyim zevkiyle moda blog’larının en çok kazananlarından biri olmayı başarmış. Bir yandan dünyayı gezip diğer yandan çalışan blogger en çok affiliate programlarından kazanıyor.


4.Song of Style
26 yaşındaki blogger’ın 2008 yılında açtığı sitesi aylık 4 milyon ziyaretçi alıyor. Aslında iç mimar olan Aimee Song blogunda tanıttığı ürünler ve yayınladığı yazılar için de ciddi miktarlar istiyor . Blogger giydiği ürünlerin satışından komisyon da alıyor.


5.Bryan Boy
Bryan Boy, blogu ile çok para kazanan ilk blogger’lardan biri… 2004 yılında blog yazmaya başlayan Bryan Boy'un sitesi ayda 4 milyondan fazla tıklanıyor. Blogger, katıldığı etkinlik başına 40.000 dolar alıyor.

6.Man Repeller
Leandra Medine, blog yazmaya 2010 yılında başladı. Moda haftalarında defilelerin ön sıralarında kendine yer bulan blogger’ın yıllık kazancı 1 milyon doları aşıyor.


7.Fashion Toast
Bryan Boy,’un en iyi arkadaşı olan Rumi Neely’nin blog yazma macerası eBay’de açtığı vintage mağazası ile başlamış. 2008 yılında açtığı blog'uyla bir çok ödül kazanan blogger, daha çok modellik yaparak servetine servet katıyor.


8.Sartorialist
Scott Schuman aslında diğer blogger’lardan ayrılıyor çünkü o sokakta gördüğü stil sahibi insanları fotoğraflayarak servet kazanmayı başarmış. Blog'unun içeriğini tamamen stil fotoğrafları oluşturuyor. Fotoğraflarını satarak para kazanan Schuman’ın eserleri kitaplaştırıldı hatta bazı fotoğrafları müzelerde sergilendi.


9.Blonde Salad
1987 yılında İtalya’ya da doğan Chiara Ferragni, ağzında gümüş kaşıkla dünyaya geldiyse de, boş durmayıp modaya olan takıntısını büyük bir işe çevirmeyi başarmış. Blonde Salad adlı blog'unda günlük kombinlerini paylaşan blogger, bu işi en profesyonel şekilde yapan isimler arasında yer alıyor. 2014 yılında 8 milyon dolar kazanan blogger’ın marka lansmanlarına 30.000 Euro karşılığında katıldığı söyleniyor.


İşte en zengin blogger'ların en çok paylaşılan sokak modası fotoğraflarından öne çıkanlar...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder