25 Ekim 2015 Pazar

Tüm zamanların en ikonik gelinleri

1. 1954 yılında Mel Ferrer'le evlenen Audrey Hepburn, Pierre Balmain imzalı bu elbiseyi giydi. Hepburn, saçında duvak yerine gül tercih etmişti.

2.Elizabeth Taylor, Father of the Bride filmi için kos Helen Rose'un tasarladığı bu eşsiz gelinliği, Conrad Hilton'la evlenirken giydi.

3.Jacqueline Kennedy, 1953'te New York'lu tasarımcı Ann Lowe'un hazırladığı uzun etekli gelinliğiyle minik eldivenler ve büyük bir duvak tercih etti.

4.Grace Kelly, 1956'da Prince Rainier ile evlenirken ipek tafta, dantel ve inci işlemeli bir gelinlik giydi. Gelinliği MGM Stüdyoları'nın kostümcüsü Helen Rose tasarladı.

5.Prenses Diana'nın 1981'de Prens Charles'la evlenirken giydiği, 7,5 metre uzunluğunda duvağı olan gelinliğin tasarımcısı David ve Elizabeth Emanuel.

6.Ava Gardner, 1961 yılında üçüncü eşi Frank Sinatra ile evlenirken halterci yaka, Fontana stili bir elbise tercih etmişti.

7.Gwen Stefani, Gavin Rossdale'le evlenirken John Galliano tasarımı pembe bir elbise giydi. Dior gelinlik Victoria&Albert Müzesi'ne bağışlandı.

8.Carrie Bradshaw, Sex And The City'nin filminde Mr. Big'le evlenirken Vivienne Westwood'dan hediye gelen bir gelinlik giydi.

9. 1967'de Popun Kralı Elvis'le evlenen Priscilla Beaulieu, kendi tasarımı olan uzun elbiseyi giymişti.

10.Katie Holmes ve Tom Cruise çifti 2006 yılında İtalya'da evlenirken, Holmes'ün gelinliği için seçtiği tasarımcı Giorgio Armani'ydi.


11.İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 1946 yılında Prens Philip'le evlenirken, gümüş ipe dizili 10.000 adet inci kullanılan tül işlemeli gelinlik giydi.

12. 1971'de Mick Jagger'la evlenen Bianca Pérez-Mora Macias, geleneksel bir elbise yerine beyaz bir döpiyes tercih etti. Bianca'nın elbisesinin terzisi Tommy Nutter'dı.

13. John Lennon ve Yoko Ono çifti 1969'da evlenirken, Ono beyaz bir mini elbise, şapka ve güneş gözlükleri taktı.

14. 1954 yılında beyzbol oyuncusu Joe DiMaggio'yla evlenen Marilyn Monroe, gelinlik olarak beyaz kürk yakalı siyah bir etek-ceket takım giydi.

15.Ana Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon, 1923 yılında Kral VI. George'la Westminster Katedrali'nde evlenirken, gelinliğin üzerine uzun bir tül duvak takmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder