16 Nisan 2016 Cumartesi

İnce fuların çekim gücü…

Podyumlardan sokaklara dökülen ince fular modası, sezonun en ilgi çeken ve zarif duran aksesuarı.


Baskılı gömlekler, logolu tişörtler hatta kayık yaka bluzlarla bile uyum sağlayan fularlar, stil üzerinde yarattığı etkiyle şıklığı baştan yazıyor.

“İncecik bir fular tüm görüntüyü nasıl değiştirir?” derseniz, ilhamınızı sokak stilinden almanız gerek. Uygulanması kolay olan bu trend için sezonun başında kıyafetlerinize uygun renklerde edineceğiniz fularlar, işlevselliği geri plana atıyor ama duruşuyla günü değiştirebiliyor.


Bağlama şekli sizi ele veriyor
1970’lerin en çok kullanılan aksesuarları arasında yer alan ince fularlar, maskülen şıklığın ilk adımlarından biri olarak kabul edilmişti. Bağlanış biçimine göre kravatı da andıran bu aksesuar, özellikle derin yaka bluzlar ve büyük ceketlerle uyumu yakalıyor.

Dönüşebilir aksesuar
Durumu fularınıza uygun bir biçimde şekillendirmek için ise biraz çabalamanız gerek. Küt kesilmiş bir kakül, siyah renk kedi gözlüğü ve monokrom v yakalı bir elbise sizi birdenbire ‘Thelma ve Louise’ filmine götürebilir. Boynunuzdaki fulardan aniden sıkılırsanız da pratik bir şekilde bandanaya dönüştürebilirsiniz. Ki bu sezon sadece fularlar değil, bandanalar da doğru kullanıldığında doğal şıklığın tamamlayıcıları olarak dikkat çekiyor.


Tüyoya dikkat!
Retro akımların bir bir geri döndüğü günümüzde, ince fuları takmanın püf noktası, fuları boyna dolanıp iki ucunun yanlardan aşağı verilmesi…

Moss ve Chung ilhamı
Yaz-kış ince fuları açık bırakarak kullanan ünlü bloger ve tasarımcı Alexa Chung ile Kate Moss kadınların ilham kaynaklarından biri. Maskülen tarzı en zarif haliyle kullanmak isteyenler için iki ünlünün fotoğrafları size ilham verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder