8 Aralık 2016 Perşembe

Siyahi modelden farklılığa dikkat çeken özel proje

Siyahi model Deddeh Howard, moda dünyasındaki farklılığa ve çok renkliliğe dair farkındalık yaratmak için ‘Black Mirror’ projesini hazırladı.


Batı Afrika ülkesi Liberya doğumlu ABD’li model Deddeh Howard, dikkat çeken bir fotoğraf projesine imza attı.

‘Black Mirror’ adlı projesiyle Howard, moda dünyasındaki farklılığa ve çok renkliliğe dair farkındalık yaratmak istiyor.


Genç model; Gisele Bündchen, Kendall Jenner, Gigi Hadid ve Kate Moss gibi ünlü modellerin yer aldığı dünyanın en ünlü markalarının kampanya görsellerini taklit etti.


“Çok uzun zaman önce değil... Çeşitli model ajanslarına girerdim ve hemen listedeki bir ya da iki siyah modelle kıyaslanırdım” diyen Howard, şöyle konuştu:


“Güzel bir görünüme sahip olduğumu ve kendilerini temsil etmemin güzel olabileceğini ama halihazırda bir siyah modelleri olduğunu söylediler hep.”


Howard, “Bir ya da iki siyah model onlar için yeterli görünüyor” şeklinde konuştu.

“Victoria’s Secret şovuna baktığınızda ya da New York Moda Haftası’nda da aynı durumu görebilirsiniz. Siyah kızlar hemen hemen yok gibi. Her zaman geri bırakılmış hissettiriyor” dedi.


Raffael Dickreuter’ın objektifine poz veren Howard; Gucci, Guess, Louis Vuitton ve Victoria’s Secret’ın ünlü kampanya görsellerini yineledi.


Howard, amacını, “Siyahilerin Oscar gibi önemli etkinliklerde yeterince temsil edilmediği ya da polis tarafından hedef alındığında ancak medyada yer bulabildiği bir dünyada olumlu ve ilham verecek bir şey yapmaya karar verdim” şeklinde açıkladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder