7 Şubat 2017 Salı

Kylie Minogue ve Kylie Jenner'ın marka savaşı

Ünlü pop yıldızı Kylie Minogue ve Reality TV ünlüsü Kylie Jenner arasındaki marka çatışması, tarafların uzlaşmasıyla çözülmüş gibi gözüküyor.
Kylie Jenner ve Kylie Minogue arasındaki "patent" savaşı tatlıya bağlanacak gibi gözüküyor.
"Keeping Up With the Kardashians" adlı televizyon programıyla tanınan Kylie Jenner'ın Amerika'da "Kylie" markasını kaydettirmesi Minogue tarafından engellenmişti.
ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) belgelerine göre Jenner, 2015'te adı 'Kylie'nin "reklam" ve "tasdik" haklarını almak istedi.

Ancak Minogue ve avukatları Şubat 2016'da kendi markasının bu durumdan 'zarar göreceğini' söyleyerek Jenner'ın teklifine karşı çıktı.
Minogue'un avukatları müvekkillerinin "dünya çapında tanınan bir sanatçı, hümanist ve meme kanseri aktivisti" olduğunu, ABD'de "Kylie" markalı birçok ürünün, ayrıca www.kylie.com adresinin de sahibi olduğunu belirttiler.

Kylie Minogue'un avukatları ayrıca Minogue'un 1980'lerden beri 'Kylie'den başka bir hitap kullanmadığını vurgulayıp, ismin pop yıldızı kimliğinin büyük bir parçası olduğunu savunuyordu.
Jenner'ın ise internette paylaştığı fotoğraflar ve sosyal medyadaki tartışmalı paylaşımları ile bilinen "ikincil bir televizyon siması" olduğunu söylüyorlar.

Peki bu mücadeleyi kim kazandı?
19 Ocak'ta Kylie Minogue'un avukatları Kylie Jenner'ın marka tasdik başvurusu önündeki engeli kaldırdı.

Bu da tarafların bir uzlaşmaya vardığı şeklinde yorumlanıyor.
BBC her iki Kylie'nin de avukatlarıyla görüşmek istese de Jenner'ın avukatları yorum yapmayacaklarını ifade ederken, Minogue'un avukatları da yanıt vermedi.
Tasdik engelinin kalkmasının ardından Jenner, isminin marka haklarını almak için yeni bir girişimde bulundu.

2015'in Kasım ayında Jenner, "KYLIE JENNER" ismini kıyafetler ve aksesuarlar için tasdik ettirmek istedi ama Temmuz ayında Jenner'ın başvurusu reddedilmişti. Şimdi Jenner bu kararı temyize götürüyor.
ABD Patent ve Marka Ofisi ise davalar hakkında yorum ya da açıklama yapmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder