14 Aralık 2015 Pazartesi

Erkekler için balıkçı kazak ve ceket önerileri

Balıkçı kazak ve triko ceket. Bu ikili her devrin hâkimi! Ama bu sezon, yeni modelleriyle her zamankinden daha moda!
Bazen eski filmlerde, eski afişlerde gördüğünüz görüntüler, yeni yüzyılda ortaya çıkan pratik ve teknolojik kombinlemelerden size daha yakın ve sıcak gelir. Hem sizi geçmiş zamanların nostaljik anılarına götürür, hem de o zamanın ana trendlerinden olan iki dirhem bir çekirdek adamlara daha da yakınlaşırsınız. Hemen bizzat üzerinizde uygulamak için can atarsınız.
Bana en yakın ve sıcak gelen nostaljik erkek kombinlerinden biri de 90’lılardan günümüze gelen bu tarz kombinlerdir. Bunlardan en klası da balıkçı yaka kazak ile birlikte giyilen triko ceket ve yelekli, yünlü, kaşmirli takımlardır. Hem şık akşam toplantıları için bir alternatif, hem de hafta sonu kıyafeti olabilecek bir kombin düşünün. Kolay ve oldukça erkeksi birlikteliktir. Bir anda pratik ve sofistike bir görüntü verirsiniz. Ofis içinde de rahatça giyilebilecek kıyafetlerdir. Sizi gündüzden geceye taşıyabilir. 
Ekose ceket out, ekose ceket içine düz renk balıkçı giymek çok klişe olabilir.

NASIL KOMBİNLEMELİSİNİZ?
Öncelikle ceketinizin ve kazağınızın kumaşları birbirine uyumlu olsun. Örneğin polyester görünümlü parlak bir ceketin içine yünlü, kalın bir boğazlı triko olmaz. Onun yerine kaşe bir blazer ve yünlü ya da koton bir triko seçin.
Ceket ince kumaştan ise incecik bir triko giyin. Ceketiniz ince, trikonuz kalın olmaz.Renklerde siyah ve siyah, siyah ve lacivert, füme ve kahve ve camel ve gri, bordo ve gri renk ikililerini seçebilirsiniz. Çok parlak renkte kazaklar moda değil. Örneğin siyah ceketinizin içine parlak yeşil kazak olmayacaktır ama koyu lacivert, koyu bordo ve füme çok güzel olur.
Ceket detaylı, spor, yıkanmış, cepli, fermuarlı ve her renk olabilir ama kazağınız vücuda yakın kesimde, ince bir triko olsun. Saç örgüsü kalın kazakları mont gibi en üste giyin, ceketle kombinlemeyin.
Gömlek içine balıkçı yaka giymek 90’larda uygulanmış günümüze yeniden uyarlanmış bir trenddir.
Başak Dizer / Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder