6 Ocak 2017 Cuma

Kısa boylu kadınlar nasıl giyinmeli?

Yüksek Belli Kıyafetler Giyin 
Uzun boylu bir görünüm oluşturmak tamamen oranlarla alakalıdır. Yüksek belli şortlar, pantolonlar veya etekler bir tür optik yanılsama oluşturur. Yüksek bel, bacakları daha uzun gösterir ve böylece daha fidan gibi bir siluete yol açar.

Bacaklarınızı Gösterin 
Eğer düzgün bacaklara sahipseniz mini etekler ve elbiseler sizin ilk tercih etmeniz gereken parçalar. Üzerinizden çıkarmayın. Böylece bacaklarınız olduğundan daha uzun ve zarif görünecektir.

Kısa Pantolonlardan Uzak Durun 
Kısa paçalı pantolondan uzak durmalısınız. Sizin tercih etmeniz gereken ayakkabının hemen üzerinde biten pantolon modelleri olmalı.
Bilekten Bağlamalı Ayakkabılardan Uzak Durun 
Ayak bileğinden kayışlı ayakkabılar bacakların daha kalın görünmesine neden olur. Eğer bacaklarınızın daha uzun ve ince görünmesini istiyorsanız, o zaman ayak bileğinden şeritli ayakkabılardan kaçının.

Boyuna Çizgili Kıyafetler Giyin 
Enine çizgilerin daha şişman görünmemize neden olacağı teorisine benzer şekilde dikey çizgili kıyafetler de daha ince ve uzun gösterme etkisine sahiptir.

Tek Renk Tercih Edin 
Baştan aşağıya tek renk kullanmak sizin için vereceğimiz ilk tavsiye. Baştan aşağıya tek renk giyinerek uzun bir süliyet oluşturabilirsiniz.

Koyu Renkli Kıyafetler Giyin 
Koyu renkler giymek size daha şık ve uyumlu bir görünüm verebilir. 'Siyah zayıf gösterir' diye boşuna denmez. Koyu renkli kıyafetleri beraber giymek, kısa boylu kadınların daha uzun bir siluet oluşturmasına yardımcı olur.

Büyük Çantalardan Uzak Durun 
Boyunuza göre giyinirken aksesuarları göz ardı etmeyin. Doğru aksesuarların genel görünüm üzerinde büyük bir etkisi vardır. Kısa boylu kadınlar daha küçük çantaları tercih etmelidir, çünkü çok büyük çantalar sizi daha da kısa boylu gösterebilir.

İnce Kemerler Tercih Edin 
Kısa boylu kadınlar için kemerler tehlikeli olabilir. Bir elbise veya bluzde kemer kullanmak vücudunuzu ikiye böler ve daha uzun bir siluet yaratma çabalarını engelleyebilir. Genel bir kural olarak, daha orantılı oldukları için daha ince kemerlere sadık kalın.

Topuklulara Merhaba Deyin 
Kısa boylu kadınlara en çok tavsiye edilen şey sanırız topuklu ayakkabıdır. Ne kadar kısa olursanız olun size direk fiziksel yükseklik sağlayacak olan topuklu ayakkabılar sizin vazgeçilmeniz olmalı. İnce topuk ilk etapta sizi zorlayabilir, dolgu topuklardan başlamanız çok daha iyi olacaktır. Hem bu sezonun trendi dolgu topuklarla modanında gerisinde kalmamış olacaksınız

Tsihirtleri Pantolonunuza Sokun 
Kısa boya sahip kadınlarda amaç her zaman uzun gözükmek olmaktadır. Bu sebeple pantolon tercihlerinde de onları daha uzun gösterecek yüksek bel pantolonları giymek boy konusundaki kusuru örtmeye yardımcı olur.

Uzun Elbiseler Tercih Edin 
Uzun elbiseler veya etekler kısa boylu kadınlar için önemli bir endişedir. Kısa boylu kadınlar dolgun, pilili etekler içinde kaybolma eğilimdedir, uzun etek korkusunun kaynaklandığı yer bu olabilir. Kısa kadınlara uzun eteklerin ve elbiselerin yakışması için ipucu, şık sütun tarzı etek ve elbiseleri tercih etmeleridir.

Doğru Pantolon Seçimi 
Pantolon giyen kısa boylu kadınlar için ipuçlarına gelince, iş tamamen doğru oranları bulmakta. Çok hacimli olmayan dar bir stili tercih edin. Boru paça veya ispanyol paça kotlar daha uzun boylu görünmenizi sağlar. Bol veya aşırı hacimli stillerden kaçının.

Dar Kıyafetleri Sevin 
Fit elbiseleri tercih etmelisiniz. Bedeninize oturmayan bol kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kısa gösterecektir. (mahmure)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder