21 Aralık 2014 Pazar

Arow ayakkabıda zehir izdihamı

Denge Enternasyonel Ayakkabıcılık, tüketicinin zehir 'safsata'larına inanmadığını, satışların arttığını duyurdu.


Piyasada büyük tehdit yaratan 'zehirli ayakkabı' krizi devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, geçen haftalarda kutuları değiştirilerek piyasaya sürülen kanserojen ayakkabıların markasını açıklamıştı. Dün de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca ilgili firmaya 456 bin 840 lira para cezası kesildiği bildirildi. Daha önce güvensiz olduğu tespit edilen 7 model ayakkabı için 266 bin 490 lira idari para cezası verilen firmaya, diğer 5 model ayakkabı için de 190 bin 350 lira idari para cezası kesildi. Böylece toplamı 456 bin 840 lira oldu.

PATRON KABUL ETTİ AMA...

Pames Grup ve Arow Ayakkabı İcra Kurulu Üyesi Mesut Sağın, yaptığı açıklamada, "Biz zaten daha önce durumun farkına varıp piyasadan ürünleri toplatmıştık" diyerek kabul etmişti. Ancak dün şirketin iletişim ajansının paylaştığı bir mail, durumu 'trajikomik' bir sürece sürükledi. Gönderilen açıklamaya 'yorumsuz' yer veriyoruz, karar sizin...

Teşekkür: 1 alana 1 bedava

"Tüketici 'ayakkabıda zehir' iddiasına, safsatalara  inanmadı. Arow mağazalarında alışveriş izdihamı yaşandı. Denge Enternasyonel Grup, geçtiğimiz hafta sonu 'Sonsuz Güveniniz İçin Teşekkürler Hediyesi' sloganıyla '1 Alana 1 Bedava' kampanyası yaparak tüketicilere teşekkür etti. İki günde 25 bin 400 ayakkabı satıldı. Birçok mağazada ayakkabılar kısa sürede tükendi."

Gazetelere ilan bile verildi

Denetimler çerçevesinde numune alınan 15 model ayakkabıdan, 12'si için idari işlem gerçekleştirilmiş ve ayakkabıların piyasaya arzı yasaklanmıştı. Söz konusu firmadan da satışa sunulan ürünleri toplatarak imha etmesi ayrıca 2 gazete ve televizyon kanalına ilan vererek tüketicileri bilgilendirmesi istenmişti. Firma, 13 Aralık'ta 2 gazete ve 2 televizyon kanalına istenen ilanı vermişti.

(Akşam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder