19 Aralık 2014 Cuma

Topukluyla gece boyu ayakta kalma rehberi

Topukluları hepimiz çok seviyoruz. Ancak uzun süren gece organizasyonları bir süre sonra işkenceye dönebiliyor. Ayaklarımızın her bir santimetrekaresi ağrıyor ve acımız elbette yüzümüzden okunabiliyor. Peki, ne yapmak lazım? İşte önerilerimiz...

Topuklu ayakkabı satın alırken sadece nasıl göründüğüne bakmayın. Asıl önemli olan nasıl hissettirdiğidir. Ayağınıza giydiğinizde denge kurmakta zorlanmamalısınız. Rahat hissettirmeyen hiçbir ayakkabıyı sırf güzel olduğu için satın almayın.

Topuklular için özel üretilmiş jel pedler ayağınızı hem rahat ettirir hem de yürürken ayağın kaymasını önler. Bu pedlerden mutlaka  edinmelisiniz. Şeffaf olanları tercih ederseniz açık ayakkabılarla da kullanabilirsiniz.
Mentollü spreyler uzun süre ayakta kaldığınızda oluşan ağrı ve yanmalara iyi gelecektir. Ağrının olduğu bölgeye 1-2 fıs yeterli olur.

Yanınızda eğlenceli desenlere sahip yara bantları bulundurun. Klasik yara bantları sevimsiz görünürken bu tür tasarımlara sahip bantlar tarzınıza tarz katacak.

Topukluları çıkarır çıkarmaz ayaklarınızı nane yağı damlatılmış hafif serin suda bekletmek büyük rahatlık sağlar. Böylece ertesi gün de topuklu giyeceğiniz durumlarda ayaklarınızı eski haline döndürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder