23 Ocak 2016 Cumartesi

Dünya modası Berlin'de esti

Berlin bu hafta oldukça şık. En büyük markalar New York, Paris ve Londra’dan çıksa da Berlinli tasarımcıları da yabana atmamak lazım. Alman modasının dikkat çeken isimlerinden bir seçki hazırladık.
Tahran doğumlu Berlinli tasarımcı Leyla Piedayesh ilk çıkışını MTV programı “Designerama”da yaptı, ardından kendini moda dünyasında buldu. Örgü ve yenilikçi malzemelerden oluşan kombinasyonlar “Lala Berlin” markasının öne çıkan öğeleri. Modacı yeni koleksiyonunu Berlin Moda Haftası’nda salı günü sundu.
Lena Hoschek 13 yaşında büyükannesi ile birlikte ilk Dirndl kıyafetini dikti. Avusturyalı tasarımcı o tarihten beri geleneksel kadın modasına yön veren isimlerden. 34 yaşındaki tasarımcının Viyana, Graz ve Berlin’de atölyeleri var. Lena Hoschek markasını tercih etmiş isimler arasında Katy Perry ve Dita von Teese de bulunuyor.
Bu isme Berlin Moda Haftası’ndan aşina olmayanlar Alman televizyonlarında yayınlanan “Alışveriş kraliçesi” adlı moda programının sunucusu olarak hatırlayabilir. Kretschmer kariyerine havayolu ekip üniformaları tasarlayarak başladı. Bugün abartılı ve çekici stiliyle biliniyor ve artık sinema ve tiyatro için de tasarımlar yapıyor.
Parolası “Made in Germany” olan Mainz çıkışlı Anja Gockel markası 20'nci yılını kutluyor. Görsel sanatlar alanında bir geçmişe sahip olan Gockel’in tasarımlarında da sık sık cesur, sıra dışı çiçek desenleri, saten ve şifon göze çarpıyor. XS-XXL arası bedenleriyle ‘sıska model’ anlayışına bir karşı duruş sergiliyor.
Hien Le 2011’deki Berlin Moda Haftası’nda “En İyi Yeni İsim” seçilerek umut veren bir başlangıç yapmıştı. Modacının zarif kesimler, şık tasarımlar ve etkileyici renklerle birleştirdiği tasarımları tamamen Almanya’da üretiliyor. Hien Le yeni koleksiyonunu “Berlin Moda Salonu” bölümünde sunacak.
Yeni beyaz siyah.. En azından Paris çıkışlı Alman-Fransız markası “Augustin Teboul” için bu böyle. Annelie Augustin ve Odely Teboul hazır giyim ve haute coutere markasını 2011’de kurdu. Onlar tarzlarını “uçuklukla ciddiyeti ayıran ince çizgi üzerindeki şiirle yerçekiminin kombinasyonu” olarak tanımlıyor.
Viyana doğumlu tasarımcı 2009’da Rebbekka Ruetz markasını kurmadan önce Münih’te okudu, Hindistan ve Londra’da çalıştı. Hindistan’tan ilham aldığı tasarımlarına çakralar ve enerji kanalları ilkelerini oturtmuş. Rebekka Ruetz de Berlin Moda Haftası’nda yeni koleksiyonunu sergileyecek.
Marcel Ostertag’ın Münih’te bir prodüksiyon ofisi, Berlin’de bir stüdyosu var. Londra’da eğitim görse de tasarımlarında daha çok Münih’in izleri göze çarpıyor. Kreasyonları tamamen Almanya’da üretiliyor. (ntcmsnc)












Resim yazısı ekle












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder