7 Ocak 2016 Perşembe

Kırmızı nasıl iyi giyilir?

Kim demiş kırmızı yalnızca yılbaşı zamanı giyilir diye? Kırmızıyı giyerek bir moda kurbanına da dönüşebilirsiniz, stil ikonuna da. Kırmızıyı iyi giyinmenin yeni kurallarını açıklıyoruz!

Karşımda Dree Hemingway’in bir partiye giydiği kırmızı Nina Ricci elbiseli fotoğrafı var. Kırmızı giyinmeyi bir kenara bırakın o renkte oje bile süremeyen, renk korkağı ben, hayran şekilde o fotoğrafı inceliyorum. Bugüne kadar kırmızıyı avam, alaturka, belki de gösterişli ve fazla feminen bulan ben, o Nina Ricci’ye sahip olmak için internetin altını üstüne getiriyorum. Peki ama neydi bu görünümü bu kadar cazibeli ve cool kılan?

Soldan sağa: Dree Hemingway, Solange Knowles, Alexa Chung ve Anna Dello Russo

Modanın en iddialı rengi kırmızı birkaç sezondur ana akıma dönüşmüş durumda. Mesela Versace ve Fendi defilesinde gördüğümüz baştan ayağa kırmızı tasarımlar sadece gösterişi vurguluyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Dior’daki kruvaze ceketler ve kısa kırmızı mantolar, Saint Laurent’da tüllerle bir araya gelen kırmızı tonlar, Valentino ve Pucci’nin transparanları bu rengin gösterişten çok gerçek tutkuya dönüşeceğini vurguluyor. Korkmayın, artık eskisi gibi göze çarpan bir etkisi yok. Onu giyinmekse hiç komplike değil...
KIRMIZI KÜÇÜK ELBİSE

Emma Watson

Dönem, kırmızıya baştan ayağa bürünme dönemi. Yani küçük bir aksesuardan, sadece kırmızı ayakkabılardan, hatta yalnızca kırmızı rujdan çok daha öteye gitmeniz gerek. Cüretkar olmanıza da gerek yok. Doğrudan olaya girin ve küçük siyah elbisenizi, küçük kırmızı elbiseyle değiştirin. O klasiği sıradan günlere saklayın. Evet, siyah zarafetin rengi olarak sonsuza kadar var olacak belki ama şaşırtmak, etkilemek ve gerçekten parıldamak istiyorsanız kırmızıya bir şans vermelisiniz.

Zsa Zsa Gabor

Seksi değil cool görünüm, kırmızı tasarımları bir anda günümüze uygun hale getirecek. Onun yarattığı gösterişi ve fazla feminenliği nötrlemek için saçlarınızı doğal bırakın, makyajınız yok denecek kadar az olsun. Tıpkı Dree gibi. Fotoğrafa baktıkça tüm etkenlerin ne kadar doğru bir araya geldiğini fark ediyorum. Saçları düzgün ama yapılı değil. Cildinde harika bir berraklık ve sadelik var. Elbisenin kollarının birazcık uzun olması bu ışıltılı tasarıma casual (rahat) bir görünüm katıyor. Altına giydiği gümüş rengi ayakkabılar vurucu darbeyi yapıyor. Şimdi derin bir nefes alın ve tıpkı Valentino Garavani’nin dediği gibi “güçlü, derin ve dramatik” kırmızının tadını çıkarın.
YENİ KURALLAR
** Bugüne kadar bildiğiniz her şeyi unutup yeni ve beyaz, pardon kırmızı bir sayfa açın.
** Kırmızı ve siyah mı? Çok eskilerde kaldı. 2015 ve sonrasına aitmiş gibi görünmek istiyorsanız bu beraberliği tarihin tozlu sayfalarına gömün.
** Baştan ayağa kırmızı giydiyseniz mutlaka bir köşeden teninizi görelim. Dekolteniz görünümü rahatlatacaktır.
** Renk nüansları yapın. Mesela çilek kırmızısıyla kiraz kırmızısını bir arada giyin. Farklı renklerle değil, aynı rengin tonlarıyla oyun alanınızı genişletin.
** Yılbaşı ağacı gibi görünmek istemiyorsanız kırmızı ve yeşili birlikte kullanmaktan vazgeçin.
** Kırmızı hangi renkleri sever? Gri, altın, bordo, pasteller ve taba gibi sert olmayan renkler kullanın.
** Full kırmızı giyecekseniz yün ve ipek, deri ve şifon gibi farklı kumaşları karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder