30 Mart 2016 Çarşamba

7 farklı göğüs tipine uygun sütyen seçimi

Göğüs tipleri sadece büyük ve küçük olarak ikiye ayrılıyor sanıyorsanız yanılıyoruz.
Bir iç giyim markasının yaptığı çalışmaya göre tam 7 farklı göğüs tipi var.

ThirdLove Ürün Müdürü Ra’el Cohen, ‘Ürünlerimizin tasarım sürecinde vücudun doğal biçimine uyan sütyenlerin müşterilerimizi mutlu ettiğini keşfettik.’ diyor.

Kendi vücuduna uygun sütyen seçmekte zorlanan kadınlar için 7 farklı göğüs tipi ve uygun sütyen modelleri…

Asimetrik
Biri diğerinden büyük olan göğüslerin görünümünü destekleriyle eşitlemeniz mümkün. Küçük olan göğüsünüze tek veya çift destek pedi ekleyebilirsiniz.

Çan
Geniş başlayan göğüsler, orta kısımda dolgunlaşır ve uç kısımda daralır. Bu tip göğüsler için tam kavrayıcı sütyenler daha sağlıklı olacaktır. Normal sütyenler göğüslerinizi aşağıya çekerek askılara yeterli desteği sağlayamayacaktır.

Zıt kutuplar
Dışarıya dönük meme uçlarına sahipseniz destekli sütyenlerle göğüslerinizi birbirine yakınlaştırabilirsiniz.

Ayrık
İki göğüsünüz arasında geniş bir boşluk varsa balkonet sütyenler bu boşluğu gizlemenize yardımcı olacaktır.

İnce
Dar başlayıp, orta kısımda dolgunlaşan küçük göğüsler  için en iyi görünümü damla biçimli ve push-up modeller olacaktır. Destekli sütyenler dolgun bir dekolte yaratacaktır.

Göz yaşı
Çan tipi göğüse benzeyen bu tip için damla modeli sütyenler, destekli ve desteksiz modeller tercih edilebiilir. Bu tip sütyenler göğüsün ihtiyacı olan desteği sağlar ve yukarı kaldırır.

Yuvarlak
Yuvarlak biçimli göğüsler ağırlıklı olarak estetik operasyonlar sonrası elde edilse de doğal göğüslerde de görülebiliyor. Genellikle tüm sütyen modellerini kullanacabilecekleri gibi balkonet sütyenler de doğal biçimini koruyacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder