13 Mart 2016 Pazar

Balayı koleksiyonu hazırladı

Sadece sıfır beden mankenlerin podyuma çıkıp iç çamaşırı tanıtabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ya da gösterişli ve seksi iç çamaşırlarının sadece zayıf kadınlar için tasarlanıp üretildiğini düşünüyorsanız moda dünyasındaki son gelişmelerden yeterince haberdar değilsiniz demektir. Çünkü moda dünyasında büyük beden mankenler de artık ağırlıklarını iyice ortaya koyuyor. 


Bunlardan biri de 28 yaşındaki Kanadalı model Ashley Graham...

Geçen yıl Victoria's Secret'ın kıvrımlı kadınlar için yarattığı tasarımların tanıtım yüzü olarak kelimenin tam anlamıyla bir "devrim" yaratan bu yıl da Sports Illustrated'ın kapağında yer alan Graham, şimdi de bir firmanın balayı koleksiyonunun tanıtımı için objektif karşısına geçti.
Hem de bu koleksiyon Ashley Graham'ın kendi imzasını taşıyor...

1.75 cm boyunda ve 91 kilo olan Ashley Graham, Addition Elle firması adına yeni gelinler için tasarladığı koleksiyonu bir yatta yapılan çekimlerde tanıttı. İri beden modelin hazırladığı koleksiyon önümüzdeki ay satışa sunulacak.

Son birkaç yıldır moda dünyasında yıldızları giderek yükselen iri beden modellerin temsilcilerinden biri olan Ashley Graham bir tartışmanın da odağında yer almıştı.

2016 Paris Moda Haftası'nda podyuma çıkan Graham hakkında emekli model Cheryl Tiges "Böyle kilolu kadınları rol modeli olarak sunmak doğru değil. Çünkü fazla kilolar sağlıksızlık getirir" demişti.

Graham da onun bu sözlerine "Cheryl Tigen istediğini söyleyebilir. Ama bu sözleri birçok kilolu kadının kalbini kırdı. Ayrıca herhangi birisi benim gibi kıvrımlı bir kadına bakıp 'bu sağlıksız' diyebilir. Ama bu onların değil sadece doktorumun verebileceği bir karardır" diye yanıt verdi.
Ashley Graham bir yandan hazırladığı tasarımlarla bir yandan da tanıtım yüzü olduğu markalar sayesinde son dönemin en çok kazanan modellerinden biri oldu. Graham 2015 yılında 1 milyon dolar kazandı. Bu iri beden bir modelin kazandığı en yüksek sayılıyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder