23 Şubat 2016 Salı

Erdem Moralıoğlu onuncu yılını Londra Moda Haftası'nda kutladı

Birbirinden ünlü tasarımcıları ağırlayan Londra Moda Haftası'nın konukları arasında, Türk asıllı moda tasarımcısı Erdem Moralıoğlu da vardı. Bu yıl 'Erdem' markasının 10'uncu yılını kutlayan Moralıoğlu, 1940'lı yıllardaki Hollywood modasının ağırbaşlı tasarımlarını yeniden yorumladığı romantik koleksiyonuyla beğeni topladı.
Erdem Moralıoğlu bu yıl hazırladığı koleksiyonu için, 20'nci yüzyılda sahne tasarımları yapan İngiliz sanatçı Oliver Messel'dan ve eski Hollywood modasından ilham aldı.
Defileden sonra basın mensuplarıyla konuşan Moralıoğlu, şunları söyledi: "Eski Hollywood günlerini hayal ettim. Bir kız seçmelere hazırlanıyormuş gibi düşündüm. 1920'lerdeki bir elbiseyi alıp bunu 1940'ların terziliğiyle işledim. Bazılarında da 1930'lu yılların çapraz katlı elbiselerine dönüştürdüm..."
Her tasarımında bir hikaye anlatmayı seven Erdem Moralıoğlu, koleksiyonunu hikayeleştirirken 'giyilebilir' olmasını da önemsiyor.
Elbiseler nostaljik bir hava oluşturuyor; püskül ve çizgiler bu havayı güçlendiriyor. Moralıoğlu fırfır detayını etek uçları, ceketler ve yakalarda kullanıyor. Naif çiçek figürleriyle süslenen şifon elbiseler romantik bir podyum geçişi yaratıyor. Türk modacı elbiseleri, fular ve farklı renklerdeki eldivenlerle kombinliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder