13 Şubat 2015 Cuma

Asi Ruhlara ‘Özgür’ Koleksiyon

Sıradışı olmayı seven, tarzına güvenen özgür ruhların markası Diesel, kaygısız ve özgür bir İlkbahar-Yaz Koleksiyonu sunuyor.

Diesel sanat yönetmeni Nicola Formichetti İlkbahar Yaz 2015 erkek ve kadın koleksiyonu için Amerika sınırlarına doğru yönünü çevirerek kaygısız, özgür bir kreasyona imza attı. Yeni koleksiyon benzin istasyonu hüznünü Venice Beach patenci ruhunun gezginliği ile buluşturuyor.

Nicola Formichetti; “Kolesiyonu hazırlarken, Amerikan kayıp otobanı üzerinde çöl kıyısı boyunca yapılan Kaliforniya yolculuğunun özgürlüğünden esinlendim. Bu koleksiyon sportifliğini birçok Diesel ikonunun sıcak çöl güneşi tarafından kararmasından aldı.” Karıştırma ve eşleme vurgusu 90’ların motocross ruhunun rahat silueti ile kaynaşarak hem erkek ve bayan giyim örneklerinden ayrılarak Batı'nın tozlu yollarında hissettiriyor. Diesel konseptinin özü, kirli(dirty) denim ile rock’n roll ruhunun özgürlüğünü sunuyor.

50’lerin Ruhu Canlanıyor

2015 İlkbahar –Yaz sezonunun ilk bölümü, rengi güneşte ağartılmış ruhu 50lerin şekilleri ve yalınlığı ile soluk mavi, tütün, beyaz ve ağarmış siyahla geri geliyor. Düğmesi açık gömlek ve yumuşak denim blazer, renkli çizgilerle kesişerek eskiyi yansıtırken, yıpranmış yamalı chinolar, şapkalar, denim ve çantalarla kombinleniyor. Perfecto ceketler monokrom kontrast yaka ve deri üzerindeki çivi formlarıyla tamamlanıyor. Koleksiyonda yer alan çivili motifler, denim ceketlerde, kırpılmış yakalarda, polo gömlekler ve elbise kenarlarında kullanılıyor. Spor giyiminde yer alan fermuarlı bisikletçi ceketler çizgi desenleriyle hareketleniyor.

David Hamiltonın fotoğraflarında kullanılan bluzlar ve pamuk dantel işlemeli mini elbiselerin kadınsı hikayesinden, kızların masumiyetinden ilham alıyor. Sıçramış baskılı, dökümlü gömlek elbiseler yüzyıl ortasındaki masum kadını resmediyor. Dayanıklı kumaştan botlar ve endüstriyel aksesuarlar olan clutch el çantası, tote ve çift fermuarlı omuz çantaları gelecekteki Diesel klasikleri arasında yerlerini alacak.

Bu yıl spor giyimde 90’lara dönüyoruz

Koleksiyonun ikinci bölümde 90’ların umursamaz spor giyimi ile basketbol ve amigo kostümleri beyaz, kobalt mavisi ve parlak kırmızı renkli vücudu saran üstler, t-shirt ve polo gömlekler bulunuyor. Bunların yanı sıra şerit motifleri ile donatılmış deri parçalarıyla yamalı omuzlu tüylü ceketler, delikli örgü hırkalar ve parlak saten tulumlar koleksiyonun dikkat çeken parçaları.

Diesel arşivlerinden ‘Grease’ koleksiyonu tekrar canlanıyor. Diesel logoları kısa ceketlerin, süveter kazak ve kapşonlu üzerinde süslenmiş veya yamalı saygısız motifler bulunacak. Kaygan deri denimler motorcu ceketler ile eşleşerek motor yarışlarının ruhunu yansıtıyor. Retro aksesuarlar, iki ton renkli ipli sırt çantaları, yuvarlak fermuarlı omuz çantaları ve vintage esintili sentetik bowling çanta ile tamamlanıyor. Gökkuşağı renkli atletizm ayakkabıları, aşırı renkli esnek düz sneakerlar 2015’in yeni gözdeleri olacak.

2015 İlkbahar/Yaz sezonunun koleksiyonu tüm Diesel mağazalarında yerlerini aldı. Diesel mağazaları İstanbul Akmerkez, Nişantaşı, İstinye Park, Erenköy, Taksim, Akasya, Carousel ve Beyoğlu’ndaki Diesel mağazalarının yanı sıra İzmir Alsancak, Forum Bornova, Ankara Next Level, Bodrum, Kuşadası ve Antalya Migros’ta bulunuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder