9 Şubat 2015 Pazartesi

İç giyimciler tasarımcısını buldu

Bu sene 2. si yapılan Tigsad İç Giyim Tasarım yarışmasında kazanan tasarımcı belli oldu!


Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD)  bu sene 2.sini düzenlediği tasarım yarışmasında kazanan tasarım ve tasarımcıyı, TÜYAP -  İFEXPO 2015 Çorap ve İç Giyim Fuarı bünyesinde yaptığı, moda ve iş dünyasından seçkin davetlilerin katıldığı, 10 finalistin tasarımlarının yarıştığı defile ile açıkladı.
İpek Kamer,  Gülay Kuriş,  Erol Albayrak ve şarkıcı Altay'ın da aralarında bulunduğu iş adamı ve akademisyenlerden oluşan jüri,  finale kalan 10 tasarım ve tasarımcı arasından seçimini yaptı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümünden birincilikle mezun olan 1986 doğumlu  Özge NALBANTOĞLU, ilkbaharı anımsatan “Auvergne’li Kızlar” adını verdiği tasarımı ile 1. Oldu . 10 Bin TL’lik ödülünü Tigsad Başkanı İrfan Özhamaratlı takdim etti.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencisi, 1990 doğumlu Furkan Erdoğan, “Kelebeğin Dansı”  adını verdiği tasarımı ile 2. oldu . 5.000 TL'lik ödüle hak kazandı.
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi, 1992 doğumlu Necla Candan TULGA, “Uçmak” adını verdiği tasarımı ile 3. Oldu . 2,500 TL'lik ödül aldı.

Kazanan tasarımcılara ödüllerini veren ve başarılarını tebrik eden TİGSAD Başkanı İrfan Özha-maratlı , Türk iç giyim sektörünün dünya pazarındaki payını arttırmanın ve global markalarla rekabet edebilmenin yolunun en çok  tasarımla ilgili olduğunu vurgulayarak, bu yüzden genç tasarımcıları Türk iç giyim sektörü ile buluşturmak ve sektör oyuncularına özel tasarımlarla markalaşmayı özendirmek için uzun aradan sonra ikincisi düzenledikleri bu yarışmanın gelenekselleşeceğini sözlerine ekledi.
Gecede davetliler arasında bulunan İHKİP Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yaptığı konuşmada markalaşmayı vurgulayarak "Türkiye 2023 vizyonuna tasarım ve tasarımcılarla hazırlanıyor o yüzden bu tasarım yarışmalarını çok önemsiyoruz" dedi.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder