28 Şubat 2015 Cumartesi

Bahar trendleri...

1- 70'LER ROCK STİLİ

Festival stili dediğimiz 70’ler rock stili yazın en belirgin havası. Joni Mitchell, Janis Joplin, Marianne Faithfull bu trendin ilham perileri... En iyi örnekleri ise Tommy Hilfiger, Saint Laurent, Givenchy podyumlarındaydı.


2- HİPPİ VE BOHEM STİL
70’lerin bir diğer açısı hippi ve bohem stil de yine koleksiyonlarda sıkça görülmekte. Ali Macgraw, Jane Birkin stilleri her yerde... İspanyol paça pantolonlar, bilekte biten, bol paça pantolon-etekler de yine bohem ruhun temsilcileri olarak koleksiyonlarda yer aldı. En iyi örnekleri de Dries Van Noten, Chloe, Etro, Gucci’de.

3- ÇİÇEK DESENLERİ
Çiçek desenler rengârenk, irili ufaklı açmakta elbiselerin üzerinde bu sezon. Dolce &Gabbana, Louis Vuitton, Celine, Max Mara ve Valentino çiçek bahçesini sıklıkla tasarımlarına taşıdı.

4- ROMANTİK ELBİSELER
Pucci, Roberto Cavalli, Chloe’nin baharda parlattığı maxi elbiselerle romantizmin doruğu ilkbaharda bizimle.

5- TEPEDEN TIRNAĞA BEYAZ
Tepeden tırnağa beyaz giyinmek de son derece ‘in’. Chanel, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Tory Burch koleksiyonlarında yer alan dantelli, örgülü, makromeli beyaz masum elbiselerle tazelenin bu sezon.

6- MİLİTER DETAYLAR
Militer renkler ve detaylar da oldukça revaçta.

7- SÜET
Rengârenk süetler sezonun en gözdelerinden.

8- ORTOPEDİK TERLİKLER
Geçen yaz Celine markasının versiyonuyla Birkenstock’ların da altın yılı olmuştu. Bu yaz ise Marc Jacobs’ın defilesinde ortopedik Dr.Scholl terlikler karşınıza bolca çıkacak.

9- DENİZCİ STİLİNE DEVAM
Marin teması her yaz elbet var. Kırmızı, lacivert, beyaz kombininizi sarı bir çantayla farklı kılabilirsiniz.

10- TOPUKLU TERLİK
Modada ‘asla asla deme’ kuralından yola çıkarak topuklu terliklere, sabolara gözünüzü alıştırın. Prada’da Marie Antoinette’i bile kıskandıracak modeller var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder